Raskaana oleminen ja lapsen saaminen on suuri ja mullistava tapahtuma, ja paljon on järjestettävä sekä ennen vauvan saapumista että sen jälkeen.

Vauvanvaatteiden ostaminen ei ehkä ole kovin vaikeaa, mutta siitä tulee helposti kallista, vaikka välttäisitkin merkkituotteita. Tarvitset aluksi paljon vaatteita, koska ne likaantuvat ja niitä on vaihdettava usein, mutta myös siksi, että lapsi kasvaa niistä nopeasti ulos.

Lastenvaatteista tulee helposti suuri kuluerä, ja silloin vaihtoehtona voi olla hyvien pikalainojen etsiminen vertailusivustoilta kuten https://loanscouter.com/fi/ avuksi kaiken rahoittamiseen. Jos teillä on hyvät tulot ja vakaa talous, pikalaina on hyvä tapa säästyä pennien venyttämiseltä.

Vaikka sinulla olisi tiukempikin budjetti, ei vauvan pitäminen puettuna ole silti mahdoton tehtävä. Tässä saat muutamia vinkkejä.

Parhaat vauvanvaatteet ovat ilmaisia

Joissakin tapauksissa on mahdollista selviytyä kokonaan ostamatta vauvanvaatteita. Niitä voi nimittäin saada tai lainata täysin ilmaiseksi kaikkein yllättävimmistäkin paikoista.

Vaikka lapset ovat jo kauan sitten kasvaneet, ei ole harvinaista, että vanhemmat säilyttävät vaatteita muistoina tai lahjoittaakseen ne seuraavan sukupolven käyttöön. Usein on kyse vaatteista, jotka ovat vain jääneet varastoon lojumaan. Silloin on helppoa saada vaatteita lainaksi tai jopa lahjaksi ystäviltä ja tuttavilta, jos vain kysyt.

Sukulaisillakin on usein lastenvaatteita laatikoissa tulevaisuutta varten, joten suuria vaatepaketteja saattaa ilmestyä pyytämättäkin. Muussa tapauksessa kannattaa kysyä varmuuden vuoksi. Joskus ihmiset unohtavat, mitä heillä onkaan varastoissaan.

Takuita ei ole, mutta älä ylläty, jos yhtäkkiä tuntuukin siltä, että suorastaan uitte sukulaisten ja ystävien mieluusti jakamissa vauvanvaatteissa. Sitten sinun tarvitsee vain kiittää ja ottaa ne vastaan.

Osta käytettyä pilkkahintaan

Maailma on täynnä pikkulasten vanhempia, joilla on kotona kasoittain vaatteita, joista he haluaisivat päästä eroon pientä korvausta vastaan. Ja tarkoitamme todellakin pientä.

Selaile erilaisia huutokauppa- ja ilmoitussivustoja, niin yllätyt suuresta valikoimasta ja usein erittäin alhaisista hinnoista. Suuren lastenvaatemäärän hankkiminen alhaisella hinnalla ei yhtäkkiä olekaan enää mikään ongelma. Suuremmaksi ongelmaksi muodostuu pikemminkin valikointi ja liikojen heräteostosten välttäminen, kun saisit niin hyvällä hinnalla.

Tietysti joskus voit astua harhaan. Kaikki netistä ostamasi vaatteet eivät aina ole parhaassa kunnossa, ja joskus koot ovat ehkä väärin, mutta hintataso voi hyvinkin olla pienen vaivan arvoinen.

Osta valikoiden ja säästä

On tärkeää, ettet ainoastaan nuukaile. Joskus tarvitaan vähän ylellisyyttä, ja se pätee myös lastenvaatteisiin.

Osta muutama todella hieno vaatekappale lapselle ja säästä ne sitten muistoina. Jos lapsia tulee lisää, nuoremmat sisarukset voivat periä vaatteet. Muussa tapauksessa voit säästää ne lapsenlapsille. Se voi tuntua suurelta ja tarpeettomalta kustannukselta, mutta tulevaisuudessa olet tyytyväinen sijoitukseesi, kun näet omien lastesi vanhat suosikkivaatteet seuraavan sukupolven käytössä.