Pukeutuminen on tapa oman persoonallisuuden ilmenemiseen. Monissa työpaikoissa edellytetään asianmukaista pukeutumista elämäntilanteesta riippumatta, ja erityisesti bisnesmaailmassa raskaus saattaa olla pukeutumisen kannalta haastavaa. Hyvä uutinen on tietysti se, että nykään on saatavilla kattava valikoima raskausajan vaatteita. Nämä vaatteet ovat tyylikkäitä, laadukkaita ja mahdollistavat oman pukeutumistyylin mukaisten vaatteiden käyttämisen myös raskausaikana. Tässä artikkelissa kerromme raskausajan vaatetuksesta.

Tyyliä ja laatua

Raskausajan muutokset saattavat tuntua odottajasta yllättäviltä, jopa hämmentäviltä. Ulospäin raskaudesta näkyy lähinnä vatsan kasvu, mutta odottava äiti kokee monenlaisia muutoksia, myös henkisellä puolella. Uudessa elämäntilanteessa auttavat laadukkaat äitiysvaatteet, jotka saavat odottavan äidin hehkumaan tyylistä tinkimättä. Kaukana ovat ne vuosikymmenet, jolloin odottavien äitien piti pukeutua ylisuureen, huonosti istuviin vaatteisiin. Nykyään raskaus saa näkyä, ja taidokkaiden leikkausten ansiosta vaatteissa on varattu tilaa vatsan kasvulle muun istuvuuden kärsimättä.

Vaikka odotusaika tuntuu ihmisen elämän mittakaavassa kovin lyhyeltä ajanjaksolta, ei odottaja välttämättä halua uusia koko vaatekaappiaan 9 kuukauden odotusajan vuoksi. Odottajan kannattaa panostaa laadukkaisiin vaatteisiin, jotka kestävät runsasta käyttöä. Laadukkaat vaatteet säilyttävät käytöstä ja pesuista huolimatta värinsä ja muotonsa. Ajattomia värejä ja klassisia leikkauksia voi piristää kauden asusteilla. Hillityt vaatteet ovat monikäyttöisiä ja sopivat monenlaisiin tilanteisiin sekä töissä että vapaa-ajalla. Esimerkiksi melko yksinkertainen, istuva ja laadukas trikoomekko sopii oikeanlaisten asusteiden kanssa sekä toimistyöhön että vapaa-ajan tilaisuuksiin.

Valinnan vaikeus

Nykypäivänä odottajilla on käytössään perinteisten kauppojen lisäksi koko internetin kauppamaailma, joten valikoimaa todellakin on myös äitiysvaatteiden ja lastentarvikkeiden saralla. Äitiysvaatteita saa myös edullisesti, joten myös pienellä budjetilla elävät voivat nauttia raskausajasta oikeanlaisista asusteista. Kuten muidenkin vaatteiden kohdalla, myös äitiysvaatteissa on selvää, että laatu maksaa hieman enemmän. Markkinoiden edullisimmat tuotteet eivät välttämättä kestä koko raskausaikaa, ja se tietysti varmasti harmittaa odottaa.

Odottajan kannattaakin panostaa tyylin lisäksi sekä laatuun, jotta hankinnoista varmasti on iloa koko raskausajan ja mahdollisesti myös synnytyksen jälkeen. Keho ei palaudu synnytyksestä hetkessä, ja monet naiset jatkavatkin odotusaikana käyttämiensä vaatteiden käyttöä myös synnytyksen jälkeen. Mukavuus ei tarkoita sitä, että tyylistä tai laadusta täytyisi tinkiä liikaa.