Raskausaika on erityinen ajanjakso, ja siitä kannattaa nauttia mahdollisimman paljon. Raskauden aikana odottajan elimistö kokee monenlaisia muutoksia, joista osa saattaa jopa hämmentää odottajaa. Laadukkaiden ja tyylikkäiden äitiysvaatteiden ansiosta voit elää odotusaikanakin täyttä elämää tyylistä tinkimättä. Tässä artikkelissa kerromme, miksi äitiysvaatteiden hankkiminen on kannattavaa jo raskauden alkuvaiheissa.

Raskausajan monet muutokset

Raskausaikana odottajan keho kokee monenlaisia muutoksia. Näkyvin muutos on yleensä vatsan kasvu, mutta muutoksia tapahtuu myös kehon muissa osissa. Esimerkiksi lantion alue valmistautuu synnytykseen, ja rinnat saattavat kasvaa valmistautuessaan imetysaikaan. Muutokset eivät tapahdu hetkessä, vaan vähitellen raskauden edetessä.

Synnytys on pitkän odotuksen huipennus, mutta keho ei suinkaan palaudu hetkessä pitkästä odotusajasta ja synnytyksestä. Kohdun ja koko vatsan alueen palautuminen voi viedä kuukausia, jopa vuosia aikaa, ja raskautta edeltävän ajan vaatteet eivät todennäköisesti mahdu päällesi ensimmäisinä kuukausina raskauden jälkeen. Myös imetys asettaa uusia vaatimuksia pukeutumiselle, sillä vauva voi tarvita ruokaa alussa jopa muutaman tunnin välein.

Tilaa kasvulle äitiysvaatteilla

Laadukkaat, ammattitaidolla valmistetut äitiysvaatteet on suunniteltu siten, että raskausvatsa mahtuu kasvamaan mukavasti raskauden loppuun saakka. Vatsan kokoa on vaikea ennakoida, sillä vatsan kokoon vaikuttavat monet asiat. Uudelleensynnyttäjänkin vatsa voi raskauden aikana kasvaa suuremmaksi kuin

aiemmissa raskauksissa, joten tavallisten vaatteiden käyttäminen ei todennäköisesti ole mukavaa raskauden loppumetreillä.

Vaikka äitiysvaatteissa on varattu tilaa vatsan kasvulle, vaatteiden leikkauksesta ja istuvuudesta ei ole tingitty. Sinun ei siis tarvitse pukeutua vartalon muodot peittäviin ylisuuriin vaatteisiin, vaan voit antaa raskausvatsan näkyä käyttämällä tyylikkäitä ja laadukkaita, oman tyylisi mukaisia vaatteita koko raskauden ajan. Raskausvaatteiden käyttöä voi jatkaa vielä vauva-aikana, sillä erityisesti monet äitiyspaidat on suunniteltu imetyksen kannalta käteviksi.

Äitiysvaatteiden lisäksi monia muita odotusaikaan liittyviä tarvikkeita voi ostaa samasta paikasta. Monet hyötyvät esimerkiksi erityisestä selkää tukevasta tukivyöstä, joka helpottaa kasvavan vatsan aiheuttamia selkäkipuja. Jalkojen turvotukseen helpotusta saattavat tuoda tukisukat, joita monet käyttävät raskausaikojen ulkopuolellakin, esimerkiksi pitkien lentomatkojen aikana. Älä tingi tyylistäsi raskausaikana, vaan elä täyttä elämää ja nauti raskausajasta tyylikkäissä, laadukkaissa vaatteissa.