Raskaus on ihanaa mutta samalla jännittävää ja jopa pelottavaa aikaa. Kaikki kehossa tapahtuvat muutokset saattavat saada odottavan naisen tuntemaan olonsa epävarmemmaksi kuin ennen. Omasta, muuttuneesta kehosta nauttimisesta auttavat modernit ja tyylikkäät äitiysvaatteet, joissa tunnet olosi mukavaksi tyylistä tinkimättä. Tässä artikkelissa kerromme äitiyspukeutumisesta ja siitä, miksi raskauden aikaiseen pukeutumiseen kannattaa panostaa.

Muuttuva keho, muuttuvat tarpeet

Raskauden aikana odottajan keho kokee monenlaisia muutoksia. Vatsa kasvaa ja keho valmistautuu synnyttämään uuden ihmisen. Raskauden ajan pukeutumisessa on tärkeää panostaa laadukkaisiin alusvaatteisiin, jotka tukevat kasvavia rintoja ja tarjoavat myös vatsalle napakkaa mutta ei liian puristavaa tukea. Aiemmin päällä hyvältä tuntuneet vaatemallit eivät välttämättä enää istu niin kuin ennen ja vatsa vaatii tilaa nimenomaan vaatteiden etupuolelle.

Viime vuosikymmenten aikana myös raskaana olevien muotiin on panostettu enemmän kuin ennen, ja monilla vaatemerkeillä on erillinen äitiysmallisto. Mallistot sisältävät yleensä vaatteita monenlaisiin tilanteisiin, sillä suurin osa odottajista jatkaa töissä äitiyslomaan alkuun saakka eli vielä noin kuukausi ennen laskettua aikaa. Asianmukainen pukeutuminen myös raskauden aikana on monissa työpaikoissa automaatio, ja toki monet naiset haluavat pukeutua tyylikkäästi myös vapaa-ajalla.

Satsaa laatuun

Raskausaika menee nopeasti, mutta toisaalta kyse on ainutlaatuisesta elämänvaiheesta, jossa on tärkeää tuntea olonsa niin hyväksi kuin mahdollista. Odottajasta saattaa tuntua turhalta panostaa suuria summia raskaudenaikaiseen pukeutumiseen, mutta toisaalta joitakin hankintoja on tehtävä erityisesti työelämän tarpeisiin. Laatuun panostaminen kannattaa, vaikka vaatteiden käyttöikä ei olisikaan kymmeniä vuosia.

Pienempään budjettiin sopivampi vaihtoehto on apuvälineiden avulla yrittää jatkaa nykyisen vaatekaapin käytettävyyttä. Esimerkiksi housuihin on saatavilla erityisiä vyötäkappaleita, joiden avulla voit käyttää suosikkihousujasi myös raskauden aikana. Samoin rintaliiveihin on saatavilla jatkokappaleita, joiden avulla liivejä voi todennäköisesti käyttää ainakin osan raskausajasta.

Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että raskaus saattaa vaikuttaa myös kengän kokoon. Tämä johtaa tietenkin kenkävaraston uusimiseen. Suurin osa kasvusta on turvotusta, mutta jalka voi raskauden myötä kasvaa pysyvästikin. Raskausaikana kengissä on tärkeää mukavuus, sillä epämukavista kengistä aiheutuu helposti lisää selkävaivoja, jotka taas vaikeuttavat raskautta entisestään.